??
HomeFolderLid worden e-mailleden login
Voor africhting van betrouwbare politiehonden volgens het programma van de Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging (KNPV)
telefoon 06-11008013

Over Paraat

Lid worden

Samen met uw hond allerlei spannende dingen ondernemen. Hem of haar nieuwe dingen leren. Verbaasd staan over de schranderheid, de werklust of het reukvermogen van uw hond. Als dit U aanspreekt bent U van harte uitgenodigd eens te komen kijken bij Politiehonden Vereniging “Paraat”. Maar ook als U op het punt staat een hond aan te schaffen, het “boevenpak” eens aan wil doen, of puur uit interesse bent U van harte welkom eens op ons oefenterrein te komen kijken.

“Paraat” is een vereniging waarin burgers honden africhten volgens het reglement van de Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging (KNPV): Politie surveillance honden en  bewa-kingshonden. Veel gebruikte rassen zijn onder andere mechelse, hollandse en duitse herders, bouviers, dobbermans en rottweilers. Vaak ook onderlinge kruisingen. Zowel reuen als teven.

 

 

 

Gezelligheid, samenwerken en teamgeest zijn voor onze vereniging erg belangrijk. Hoewel het africhten van honden een individuele sport lijkt, is het een echte teamsport. Alleen door een intense en geconcentreerde samenwerking van geleider, pakwerker (=dader welke aangevallen moet worden) en mede clubleden kan men honden africhten, zodat ze voldoen aan de hoge eisen van de KNPV. Na iedere oefendag vindt er in de gezellige kantine een evaluatie plaats. De prestaties, vorderingen en problemen van de honden worden in een informele sfeer besproken.
Teamgeest en samenwerken; leden zijn erg belangrijk voor “Paraat”. Er wordt daarom tijd in onze leden geïnvesteerd. Kennis van ervaren africhters wordt overgedragen. Dit resulteert in een relatief laag verloop van leden. Toch is “Paraat” op zoek naar nieuwe leden die.

Tevens zijn we op zoek naar stoere mannen die het vak van “pakwerk” willen leren. Wij denken hierbij bijvoorbeeld aan:

Leden krijgen bij ons gratis advies en een soort opleiding, zowel in trainen van honden als in het verrichten van “pakwerk”.

 

Proces

Hoe gaat het nu allemaal in zijn werk. De eerste stap is contact opnemen met de secretaris. Dit kan per email (klik hier) of per telefoon (het nummer staat links bovenaan). Vervolgens wordt U uitgenodigd om eens een keer op ons terrein te komen kijken. Als U al een hond heeft kunt U deze gerust meebrengen. Als deze eerste ontmoeting bevalt wordt U uitgenodigd een aantal weken vrijblijven met het trainen mee te doen. Hierna kan er in overleg een lidmaatschap aangevraagd worden.

 

Meer informatie vindt U in onze folder. Deze kunt U inzien en downloaden door links op de knop "Folder" te klikken.